Byter kortbonus mot enkelhet

Vi har använt ett VISA-kort från British Airways senaste året, för att tjäna ihop till en nästan gratis medföljande på en resa, om man spenderar över 200 papp på ett år.

För det första har jag trots påminnelse inte fått kupongen ännu, trots att vi sedan länge passerat gränsen. För det andra kommer gränsen att höjas till 500 000 nästa år, och det blir inte aktuellt.

Jag ser fram emot att ha alla utgifter via en och samma bank. Det kommer att bli lättare att göra månadsrapporter och kanske även lite befriande att inte fundera på att ta saker på “rätt kort” i framtiden.

Anledningen till att jag har fånat runt med kortbonusar är att Tim Ferris använde sig av det i boken “The 4 hour work week”, men jag tror att det är ganska stor skillnad mellan kreditkortsbonus i USA och Sverige. Det finns inget kort här som ger någon vettig bonus.

Tycker ni att jag har fel och vill hålla på med sånt kan ni läsa igenom en grundlig genomgång på:
https://rikatillsammans.se/2015/11/01/har-du-ocksa-fatt-din-aterbaring-fran-okq8/

2 kommentarer (+lägga till din?)

  1. Mångsysslaren
    Nov 10, 2015 @ 17:11:00

    Pratade med en kamrat som jobbar i kortbranschen, anledningen till att bonusarna är så dåliga i Sverige är att svenskar är fruktansvärt dåliga på att handla på kredit. Vi betalar överlag våra räkningar i tid och använder inte kreditfunktionen lika utbrett som i USA.
    Jag kör OK/Q8 och resonerar: Det är bättre än inget 🙂

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: