Bopriserna kommer aldrig att gå ner

Nu har jag hört det med egna öron. En väldigt senior (duktig) kollega i 50-årsåldern sa till mig att det bara var att köpa hus – “det kommer aldrig att gå ner”. Och detta efter att vi, precis som alla andra, ondgjort oss över hur galet mycket det gått upp de senaste åren.

Jag försökte med 90-talskrisen men jag måste ju hålla med honom om att det byggs för lite och att folk hela tiden flyttar till storstockholm.

Men jag tror honom ändå inte. Går det upp så snabbt som det gör, samtidigt som en massa engångseffekter redan är tagna, måste det till slut gå ner.

Han hävdade att innerstaden i alla fall aldrig går ner, eftersom det inte byggs nåt där och alla vill bo där. Men jag håller ändå inte med. Om det faller med 40% i Årsta kommer priserna inte att vara oförändrade på Söder. Det folk menar är nog att det alltid kommer att vara sug efter centrala lägenheter, men inte till vilket pris som helst. När en marknad dyker blir de oattraktiva objekten osäljbara, men även de attraktiva sjunker i pris.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: