Obil, del 2

Sedan jag köpte vår familjebil för drygt två år sedan har vi kört strax över 1000 mil. En nyckel till att köra så lite ligger i att vi aldrig tar bilen till jobbet och vi cyklar så länge vi håller oss inom kommunen.

Under min barndom lärde jag mig att använda cykeln om jag skulle kortare sträckor, vilket fortfarande hänger i och det är jag mycket tacksam för.

Jag har aldrig varit någon riktig cyklist, kanske lite för att cyklister är skrämmande hängivna och pryltokiga, men också för att jag är lite för tung och inte har tillräckligt bra flås för att bli bra på cykel.

Jag äger många cyklar även om jag är sparsam. Jag resonerar som så att en cykel kostar mycket mindre i underhåll och tar mycket mindre plats än en bil, så där kan jag kosta på mig ett överflöd. Det är till exempel kul att kunna låna ut cyklar om vänner är på besök.

Jag har valt att ha stadiga men enkla MTB som vardagscyklar, och då två stycken, så att jag inte måste fixa en punktering direkt om den uppkommer olägligt.

Sen har jag en Crescent Racer för att träningscykla på och en Peugeot racer plus en Scott Scale (MTB) på landet. Fem cyklar för mig och två för min fru alltså. Plus två cykelsitsar och en cykelvagn till barnet. Ett “slöseri” som sparar pengar åt oss i slutändan.

Behöver du en cykel kan det vara en god idé att vända sig till en expert med ett bra utbud. Prova Bjöörns cykel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: