Kläder och andra utlägg

Eftersom jag är konsult nu kan jag inte vara samma slashas som tidigare. Jag är i själva verket så snygg att jag funderar på att ha mitt livs första ledigt klädda fredag (casual Friday).

”Investeringen” gjorde jag i tre kvalitetsskjortor ett par snygga byxor och ett par skor för 1100 kronor, totalt ca 2300 kronor. Värt det? Vet inte, med det är dags att skärpa till sig. Apropå den gamla klyschan så ska jag börja klippa mig varje månad också. Förut har det varit minst 3 månader mellan gångerna.

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. ingenkommentar
  Dec 26, 2015 @ 22:03:35

  Jag är i ungefär samma situation som dig när det kommer till karriären. Jag jobbar som IT-konsult (lägre management) på en bank och har insett att min nuvarande klädstil inte håller måttet jämfört med mina kollegor. Jag har därför gradvis börjat snygga till min garderob med kvalitetsskjortor, dressade byxor, accessoarer och mer. Det tog inte många dagar innan jag märkte en markant skillnad i hur jag blev bemött, och jag är helt säker på att det kommer gynna mig i karriären och slutligen även i lönekuvertet.

  Svara

  • jobbochfirma
   Dec 26, 2015 @ 22:28:51

   Ja, det är säkert ännu viktigare för dig än för mig då banker tenderar att vara lite striktare.

   Min käre far jobbade på lantsortsbank i många år, men bar alltid t-shirt. Kunderna gillade honom men det var nog en av anledningarna till att det aldrig blev någon karriär.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: