Största aktieägandet någonsin

Det har liksom bara smugit på mig egentligen. Efter att ha varit helt ur marknaden i tre år, på grund av alternativa investeringar och amortering, började jag köpa lite i augusti när börsen föll en aning. Efter att ha stigit och sedan fallit tillbaka igen har jag köpt lite mer pö om pö. Plötsligt har jag över 400 000 i aktier, vilket faktiskt är mer än jag hade som mest 2012, då det utgjorde hela min nettoförmögenhet.

Nu är det dock en ganska liten del av vår värld, med drygt en halv miljon kvar på sparkontot och ett obelånat boende, vilket gör att det utgör ca 10% av nettot.

Med en så liten andel aktier hoppas jag givetvis att det kommer ytterligare nedgångar. Ju brantare raset blir desto lättare är det att tajma ingången, men jag kommer troligen att sprida ut köpen på dessa nivåer och neråt. Faller det 20% trycker jag nog in allt jag har kontant, och faller det över 30% börjar jag belåna lägenheten också.

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Aron
  Dec 23, 2015 @ 17:27:34

  Och när det fallit 50% ?
  Vilket det gjorde förra gången, och gången innan, och gången…

  Svara

 2. Aron
  Dec 23, 2015 @ 19:52:21

  Med vad? Du har ju köpt för alla kontanter och belånat alla lägenheten vid 30%, och gjort något mer vid 40% (?) och vad gör du mer specifikt vid 50%?
  Och sen när det faller till 60%? och 70% ?
  Hur ser planen ut för att få ihop medel att köpa för?

  Svara

  • jobbochfirma
   Dec 23, 2015 @ 20:42:26

   Jag skrev att jag skulle börja belåna lägenheten vid 30%, inte att jag skulle ta ut hela låneutrymmet på en gång (över två miljoner).

   Jag vet inte om jag gör något speciellt om det skulle gå ner 50%, men sommarhuset ska jag sälja när det är läge (ca 800 000).

   Om vi jobbar heltid båda två har vi ju hyfsat kassaflöde att investera också, med 80 000 netto i månaden och en budget på 32 000 i utgifter, vilket ger ett överskott på 48 000, plus bonus, vilken per månad blir ca 20 000 netto, utbetalt nästa år.

   Med barn och allt vad det innebär blir intäkterna inte fullt så bra, men det är i alla fall lätt för oss att spara säg 40 papp i månaden.

   Det kan verka skrämmande om det skulle gå ner mycket och snabbt, men för oss som sett ett par krascher vet att ju snabbare det faller desto fortare återhämtar det sig.

   Är du nöjd med det Aron?

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: