Nöjd med det lilla – men vad är det?

Jag har flera gånger skrivit om att jag tror att min väg till rikedom bygger på att jag är bra på att vara nöjd med det lilla. Med den billiga bilen, det trånga boendet och den enkla maten.

Nu har några saker blivit tydligare för mig på samma spår. För någon månad sedan tittade vi på våra gamla vitvaror och funderade på om det var läge att uppdatera dem. De var inte så moderna och definitivt lite mer högljudda än vi önskade. Dock är det alltid ett litet projekt att göra sånt så det fick vara. Jag var nöjd i ickebeslutet och störde mig fortsättningsvis inte på de gamla maskinerna.

Så plötsligt en dag gick diskmaskinen sönder, den viktigaste apparaten i lägenheten (möjligen slagen av kyl/frys. Nu är en ny köpt och installerad och jag känner att det absolut viktigaste för mig är att saker funkar, inte hur nya funktioner de har och hur flashiga de är. Men det betyder inte att jag skaffar en ny bil med leasingavtal och alla extraförsäkringar. En gammal bil kan funka och om man inte kör så mycket kan det vara ett väldigt bra sätt att spara.

1 kommentar (+lägga till din?)

 1. Besser
  Dec 27, 2015 @ 11:39:46

  Håller med. Funktion och kvalitet är de viktigaste egenskaperna på alla ”prylar”.

  1) Om inte funktion är viktigt, vad säger då det om ägaren? Självförtroende är att prioritera funktion men yta är därmed inte oviktigt.
  2) Kvalitet gör att livslängden ökar. Det ger lägre kostnader och mindre besvär med utbyte. En win-win för medvetna investerare.

  Besser

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: