Jobbet ger upplevelser

I likhet med många andra ekonomibloggare är mitt absoluta mål att frigöra mig från lönearbete. Men på senare tid har jag funderat lite på hur livet skulle se ut och vad jobbet ger mig förutom lön och det tunga oket att behöva gå dit varje dag.

När jag var ung unnade jag mig inte många roliga aktiviteter. Det var helt enkelt för dyrt för mig innan jag började jobba. Jag hade fritid men inga pengar att spendera på aktiviteter.

När jag började jobba kände jag mig inte bara fantastiskt rik. Jag fick också möjlighet att hänga med på en massa roliga äventyr, helt utan kostnad. Att gå på restaurang är inget jag värderar särskilt högt, så jag lägger helst inte pengar på det, men att bli bjuden uppskattar jag.

Nu när man är familjefar och djupt sysselsatt med att få ihop livspusslet varje dag är dessa jobbevent till och med något av ett andningshål.

När jag tänker på min frus jobbsituation är skillnaden ännu större, eftersom hon reser kors och tvärs över jordklotet, går på absoluta lyxrestauranger och träffar riktiga höjdare inom näringslivet.

Hade vi flyttat till landet och levt på aktieutdelningar hade vi troligen inte rest mer än någon gång om året, definitivt inte gått på lyxkrog mer än någon enstaka gång emellanåt och högst troligt inte haft näringslivets grädda på besök. Det kan vi kanske uppskatta när vi har levt det här livet ett tag.

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Anonym
  Dec 30, 2015 @ 20:24:30

  Hej!

  Tänker på precis samma sätt. Genom jobbet träffar man ju massa intressanta personer, får resa, se saker och vara del av sammanhang som man inte skulle vara i närheten av annars. Jag har träffat ”viktiga” personer som näringslivstoppar, kungligheter och kändisar etc. Häftigt kanske och kul just då men min uppfatting är att i det långa loppet spelar det ingen roll. Inget man tänker på senare egentligen? Familjen och enkla saker i livet är nog bra mkt viktigare och där man vill lägga fokus!

  Svara

  • jobbochfirma
   Dec 30, 2015 @ 23:09:03

   Det är nog sant, men när du sitter och berättar historier för vänner och familj slår det ändå högt att ha träffat dessa höjdare. Det är stort chans att de åtminstone uppfattas som mer intressanta, även om du har träffat många andra intressanta, vanliga, människor.

   Du verkar ha gjort en massa kul saker så när du hoppar av det tåget har du säkert mer historier och distans än de flesta.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: