Måluppfyllnad 2015

Även om de bara var hastiga och halvhjärtade så gjorde jag mål inför 2015. Nu går jag igenom måluppfyllnaden.

Spara 200 000 – Utfall 366 000
Vi har inte haft någon större koll på budgeten förrän på slutet, men faktum är att detta är mycket bättre än jag kunde gissa. Det har nämligen inte känts så bra. Denna besparing antar jag mest har kommit genom bonus och skatteåterbäring.

Skära ner och bli skuldfri i firman
Jag insåg att det inte finns någon framtid för min huvudsakliga webbshopp, så fokus låg på att sälja av successivt och betala tillbaka skulderna till oss själva. Det lyckades och vi har ca 50 000 kvar på företagskontot och ett lagervärde på ca 50 000.

Lån avbetalda, resten på konton
Efter att ha byggt upp närmare två miljoner i kontanter bestämde vi oss för att byta strategi och betala av lånen. Nu är lånen betalda, 600 000 investerat på börsen och 300 000 på sparkontot. CSN kvarstår i och för sig. Planen för att betala tillbaka det är när jag får min första bonus.

Så här i efterhand är jag mycket nöjd med att ha skurit ner firman och förenklat livet för mig själv. Det är också en förenkling att inte ha några bolån. Detta var skuldfrihetens år och det känns bra. Men vi har också spurtat med investeringar och gått från närmare noll till 600 000 på börsen sedan den började sjunka i höstas.

Det rena sparandet är jag lite förvånad över, då min inkomst har varit mycket skral på grund av föräldraledighet. Dock har frugan taktat på ordentligt och även håvat in en okej bonus på ca 150 000 efter skatt om jag minns rätt. För jag kan lova er att vi inte har hållit igen på spenderandet! Allt som vi tycker behövs till vårt sommarhus, barn, lägenhet eller oss själva har vi helt enkelt köpt. Vi har också gjort några större saker som:
– Betala av svärmors kreditkort på 25 000
– Nya vitvaror för 15 000
– ROT i lägenheten 10 000
– Egen renovering av sommarhuset 25 000

2 kommentarer (+lägga till din?)

  1. robban
    Jan 17, 2016 @ 12:37:18

    Hej, Vilka aktier har du investerat i ?

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: