Hoppas på stort tillfälligt kursfall i mitt företags aktie

Gottar mig ofta åt det värde som håller på att byggas upp i mina medarbetaroptioner. Värdet, om det var inlösen idag, har toppat på nästan 500 000 sammanlagt. Dock är det nästan 1,5 år kvar till första inlösen, så det hade varit mycket bättre för mig om kursen störtdök och jag kunde köpa mer vid nästa erbjudande. Som det är nu känner jag mig inte så sugen på att investera, då kursen har gått lite för bra senaste året.

-Lite tid har passerat-

Nu har kursen fallit tio procent från toppen och jag funderar på en liten “hedge”, eller en försäkring mot en snabb tillbakagång till toppen.

Om jag skulle ta och köpa för ca 150 000 på en nivå jag är beredd att köpa optioner för i nästa erbjudande så skulle jag då antingen tills dess se aktiekursen ligga kvar på den nivån eller lägre i några månader, så att jag glatt kunde teckna så många optioner som går. Eller också återgår kursen till toppen och jag kan sälja mina akter med ca 20 000 i vinst, men inte gå in i optionsköpet denna gång.

Samma förfarande skulle jag sedan ha varje gång jag tycker att kursen är nedtryckt och det inte är dags för optionsköp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: