Jag är kvinnan i förhållandet

Den gammaldags rubriken syftar på att jag har tagit på mig lite mer av den traditionellt kvinnliga rollen i vår familj. Jag tänkte förklara lite närmare.

Både jag och min fru är väldigt barnkära och har alltid velat bli föräldrar. Vi är också mycket hängivna och lite kycklingmammor så till vida att vi gärna vill vara med hela tiden och ska ha koll på allt som vår son är med om.

Så, vad har detta med ekonomi att göra?
Jo, när det gäller våra arbeten har inget egentligen ändrats när vi blev föräldrar. Jag är aldrig riktigt sugen på att jobba, samtidigt som min fru blir totalt uppslukad när hon väl sätter igång. Hon kan tänka på, och oroa sig för vår son så att man tror att det tar upp hela hennes väsen, men så fort hon kopplar på jobbet är det vad som fyller hennes tankevärd. I och med att det oftast är jag som lämnar och hämtar på dagis så kan hon koppla bort allt kring sonen när hon är på jobbet.

Hon lämnar också, mycket på grund av språket, över allt som har med kontakten med dagis, BVC och Försäkringskassan att göra.

Att jag gör så mycket obetalt arbete för familjen hjälper också till så att jag inte känner mig skyldig att vi har gemensam ekonomi, även om jag har djup ödmjukhet för att det är min fru som verkligen har nyckeln till familjens framtida ekonomi och därmed lite extra vikt bakom stora ekonomiska beslut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: