En gåva från min far

Det kom ett mycket kortfattat mejl som förklarade för mig och min bror att eftersom vi hade en ganska påver uppväxt och eftersom vi är rökfria så ville han överföra en liten slant till oss.

Efter att ha författat ett mer känslosamt mejl tillbaka, som både förklarar att vi hade en mycket fin uppväxt och att de absolut inte ska känna sig ålagda att göra detta så kan jag inte låta bli att fundera på hur mycket det kan vara.

Det enda jag vet om min fars ekonomi är att han fortfarande jobbar lite när han känner för det, trots att han är 70, och att han har en helt okej pension utöver det. Det finns en del sparpengar också, plus ett obelånat hus, men det blir inte mer än ett par miljoner, vilket kanske låter mycket men min mor har dessvärre bara garantipension att leva på när min far försvinner, och alla är övertygade om att hon lever minst 30 år till och blir över 100 som sin mor, så det är nog bra om hon har en buffert.

Själv inser jag att jag har blivit lite fartblind vad gäller pengar, nu när min fru plötsligt kommer hem med en bonus på 200 000 efter skatt eller när man är ner 50 000 på aktier på en vecka.

Så vad är då mycket pengar för honom? Tillräckligt mycket för att göra en sak av det. Jag menar, han vet faktiskt lite om vår ekonomi också. Att min fru tjänar mycket mer än mig och att jag för några år sedan hade som mål att nå en miljon och nådde det.

Min fru gissade på 50 000. Jag skulle inte bli förvånad om det var 100 000. Mer än så är inte rimligt, min bror skulle gå upp i atomer. För honom ger det faktiskt möjlighet att göra annorlunda val. Senast för några månader sedan ville han utbilda sig vidare men lade det på is eftersom avgiften på 18 000 var för mycket just nu.

Min far sade nåt om att vi ju ska köpa hus framöver så vi kan säkert behöva det, men för att det ska ha någon inverkan på att köpa ett hus för 5 miljoner så måste det ju komma upp i hundratusental…

Kul att spekulera men jag gör nog mig själv tokigare bara 🙂

Jag återkommer med facit!

PS Jag har aldrig fått något stort av min familj eller släktingar, förutom min farfars guldklocka vilken jag givetvis högaktar.

1 kommentar (+lägga till din?)

  1. Utdelningsseglaren
    Mar 26, 2016 @ 00:09:19

    Blir spännande detta – bra cliffhanger!

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: