Det lyxigaste man kan unna sig!

Vi unnar oss lyxen att inte städa själva!

Det är helt fantastiskt egentligen, att vi för mindre pengar per timme än vi själva tjänar på jobbet, kan få professionell städhjälp i hemmet. Ur en snålbloggares ögon slösar vi men tänker man sig att vi istället orkar jobba dessa timmar extra är det en ren vinst.

Vi har provat på städning allt från en gång i månaden till en gång i veckan. Här kommer mina reflektioner kring det.

  • En gång i månaden är fullt tillräckligt om man är okej med att vardagsstäda (vilket man gör hela tiden om man har barn), men man ändå vill förvissa sig om att det är ordentligt rent emellanåt. Man är dock sårbar om städaren skulle få förhinder någon gång. Två månader mellan storstädningarna är lite mycket.
  • När vi har städning varje vecka känns det väldigt ofta. Det är nämligen så att städningen blir bättre om man själv plockar undan innan. Jag menar, du vill inte att någon annan ska lägga dina saker på fel ställe och så.
  • Varannan vecka funkar bäst för oss. Då känns det fortfarande speciellt men det har inte hunnit bli superdammigt ännu. Missar man en gång är det heller ingen katastrof.

Som konsult får man nöjet att titta in på lite olika arbetsplatser och jag kan bara säga att det gör stor skillnad om det är snyggt och välstädat. Jag är inte en sån som måste ha snyggaste färgerna och möblerna på jobbet, men är det inte fräscht är det mindre kul. Att kika in på disksystemet i pentryt är ett måste! Bäst funkar det om personalen slipper bråka om städning och disk utan att proffs tar hand om det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: