Lönesamtal

Dags igen alltså. Det var länge sedan jag kände att jag kunde gå rakryggad till ett lönesamtal, och inte heller denna gång var det med en odelat positiv känsla. Men lite bättre än vanligt var det i alla fall.

Dock blir det en ganska trött historia om man inte har bytt tjänst eller något stort har hänt, så 3% landade det på och den nya lönen blev 45 600 kr per månad.

Inte för att jag försökte förhandla men chefen gav mig i alla fall två extra semesterdagar bara för att jag harklade mig. Jag längtar efter när jag har visat mig duktig ett helt år, då skulle det vara kul att förhandla.

Vi pratade lite omvänd löneväxling också, vilket i mitt fall skulle ge mig en lön på 52 000 per månad istället. Eftersom jag inte går heltid så skulle det nog vara bra för min ekonomi att göra så, då skatteeffekten typ helt uteblir när jag hamnar under brytpunkten.

Jag är ju också ganska säker på att jag kommer att spara tillräckligt till att gå i pension på mina egna villkor, före normal pensionsålder, så varför ska jag spara en massa extra till pensionen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: