Jag är en drömmare

Det kanske har framgått att jag gillar att drömma mig in i framtiden och i princip räkna hem vinsterna långt innan de kommit. Inte på ett så destruktivt sätt att jag går ut och spenderar upp fantasipengarna, men ändå. Sån har jag varit ända sedan jag var barn. Kommer ihåg att jag stirrade dag ut och dag in på leksaker i Hobbexkatalogen eller andra leksakskataloger. Hur de fungerade och hur jag skulle leka med dessa saker. I slutändan var jag ganska nöjd efter att bara ha drömt om dem. Efter några köpupplevelser visste jag ju ändå att det aldrig blev så bra som i min fantasi.

De saker jag drömmer om nu är utvecklingen av vår förmögenhet och i synnerhet kommande bonusar och optionsinlösen. Jag borde egentligen inte slösa tid på det eftersom det blir vad det blir efter att beslutet är taget, det finns inget jag kan göra åt det nu, men jag drömmer i alla fall. Sen är det inte såå stora pengar det handlar om i vår värld. Mina optioner har just nu ett övervärde på 300 papp men det är 1,5 respektive 2,5 år kvar till inlösen. Min fru har fått bonus varje år men det lutar åt rekord i år, vilket kan bli kanske 450-500 tuss, brutto. Sen har hon aktier också, som borde mogna om ca ett halvår. Borde ligga på ett par hundringar men det hänger givetvis mycket på aktiens kurs.

Så mellan tummen och pekfingret väntar i dagsläget en knapp miljon på oss inom de närmaste åren, även utan ytterligare arbetsinsats. Mer än hälften av detta kan givetvis försvinna om kurserna dyker, men jag har inte räknat in detta mer än i min fantasi. Pengarna finns inte i någon månadsrapport eller så.

Detta skrevs för ett bra tag sen men publicerades inte. Nuläget är som följer: 

  • Fruns bonus blev 400 000 före skatt
  • Detta års bonus blir minimal i och med att hon kommer att vara barnledig 3 av 4 kvartal
  • Mina optioner är just nu värda 500 000 sammanlagt (inlösen om ett respektive två år)
  • Aktierna min fru får nästa år är just nu värda ca 450 000

Alltså ligger enligt dagens värderingar ca 1 miljon i röret de närmaste två åren, utan arbetsinsats. Det kan gå om intet också men ett troligt intervall är mellan 500 000 och 1 300 000.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: