Slösar vecka efter vecka

Jag är såå färdig med semester nu…

Eller, jag behöver semester från semestern. 

Att resa med en tvååring och en bebis är inte lätt. Jag vet inte vad frun trodde men hon har definitivt kommit till en del insikter under resans gång. 

Dessutom kostar det multum! Har som vanligt dålig koll då frun har skött det mesta planerandet men vi hyr 4 olika hus under 4 veckor vilket är den största kostnaden. Sen är det hyrbil, flyg, mat och nöjen på det. Ska bli intressant att summera, om jag någonsin får tid för budgetuppföljning igen. Det kan nog till och med bli dyrare än våra tre veckor i Kalifornien härom året. 

Men släkten måste ju få träffa barnen så det får jag ta, även om vi måste bekosta ett extra stort hus för att de ska kunna komma och bo med oss också. Samtidigt pratar vi om ekonomiskt oberoende. Jag försöker förklara för frun att om man ska spendera 100 000 på en resa varje år måste man investera drygt 2 miljoner extra för att täcka det. 

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Zamira
  Aug 03, 2016 @ 07:36:51

  Ja semester är dyrt, även om vi har sådan tur att vi kunde låna min pappas hus i Spanien. Gratis boende och gratis bil. Men det drar iväg ändå, flygresa, restaurangbesök osv. Barnen som inte längre är små barm shoppade loss hejdlöst i ett av Spaniens största shoppingcenter, men det får de betala själva.
  Återstår att se vad det landade på, gissar på 35. Men det visar sig i nästa sammanställning.

  Svara

 2. Johan
  Aug 06, 2016 @ 20:30:29

  Behöver inte åka så långt för att semester med familj ska bli dyrt. En vecka med båtresa/boende/leverne på gotland en vecka blir rätt dyrt. Håller med, nu önskas semester från semestern… så man kan fokusera på lite aktieköp och annat. Även om det visserligen skönt med lite av-(bort-)koppling från det vanliga livet..

  Svara

  • jobbochfirma
   Aug 07, 2016 @ 09:28:42

   Precis! Jag ser det som att det är kul att ha något att se tillbaka på och prata om, annars tenderar dagarna se väldigt lika ut.
   Men när man är mitt i det är det ganska jobbigt.

   Svara

 3. Flyforfree
  Aug 07, 2016 @ 22:58:34

  Du borde prova det här: http://hurjagblirrik.blogspot.se/2016/06/vill-du-resa-gratis-i-forsta-class.html

  Jag och min fru har rest gratis världen över de senaste åren i både business och first class utan att behöva betala mer än skatter och avgifter på biljetterna.

  I vinter åker vi igen till Nya Zeeland i 4 veckor i first class och betalar endast 3000 kr per person.

  Jag guidar dig gärna igenom bonusträsket om du vill ha mer information.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: