Hur ser min fria dag ut?

Miljonären fick en fråga om att beskriva hur en dag i frihet skulle kunna se ut. Detta tyckte jag lät kul så jag ska fundera lite på hur det blir för oss.

Det är ju ganska långt bort för oss, säkert minst 8 år, men eftersom föräldraledighet är aktuellt är det inte svårt att föreställa sig hur en dag skulle se ut nu som fri.

Jag var pappaledig i 11 månader och under den tiden hann jag i och för sig med någon timmes jobb med firman varje dag, men i övrigt var det lek, städning och matlagning dag ut och dag in. Med småbarn är det helt enkelt inte så stor skillnad att vara fri, förutom att man då är två föräldrar som går varandra på nerverna. Nej usch, jag ska inte säga så, men sommaren var tuff. Två månader tillsammans hela familjen och varken jag eller frun fick den timme om dagen för oss själva som vi så väl behöver.

Men om vi var fria på riktigt skulle storkillen och så småningom lillflickan vara på dagis under “arbetstid”. För att det skulle kännas rätt måste man väl då skaffa sig ett litet företagsprojekt och säga till omgivningen att man jobbar, annars ser folk snett på en om man lämnar på dagis.

Så, hur skulle jag då lägga upp min dag?
Först och främst skulle tiden utanför kontorstid se ut som för alla andra med barn, man kan ju inte bestämma sig för att sova till lunch eller vara uppe hela natten bara för att man inte jobbar.

Men när barnen är i skolan ska jag fokusera på följande:
Renovera och förbättra mitt hus
Träna för välbefinnande och inför olika lopp
Skriva på någon ny blogg
Jobba i min egen firma
Spela och sjunga
När barnen är hemma ska jag spendera så mycket tid med dem att både de och jag typ tröttnar. Hjälpa till med läxor, skapa andra projekt och lära dem saker så att de alltid ligger främst i sin ålder. Plus idrott förstås. Jag älskar sport och vill att de ska prova så mycket som möjligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: