Sälja från ett konto och köpa från ett annat

Nu behöver jag er hjälp!

Nästa år, när mina optioner mognar och förhoppningsvis mognar väl, kommer jag att ha aktier i en vanlig depå, vilken jag inte vill ha kvar.

Jag ska flytta 25 000 aktier i ett bolag där handeln många dagar är mindre än så per dag.

Jag ska flytta från en “normal” depå till ett “ISK”, så ha gärna skatteeffekten i bakhuvudet.

Hur ska jag göra för att smidigt och förtjänstfullt flytta (sälja och köpa) aktierna från depån till ISKn?

Så här går mina tankar:
Det är stor risk att jag med mina sälj trycker ner kursen. Så länge jag kan köpa billigare än jag säljer är det dock helt okej. Risken kan dock vara att jag kommer ut men inte in, vilket inte är hela världen. Det brukar dyka upp möjligheter att köpa billigare efterhand då det är en hyfsat volatil aktie.

Hur ska jag göra rent tekniskt och hur ska jag tänka?

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Makrill
  Sep 20, 2016 @ 09:04:39

  Saxat från Avanza:

  Du kan överföra värdepapper till ett ISK, vilket innebär att om du har värdepapper på en depå, antingen på någon annan bank eller inom samma bank, kan du flytta dem till ett ISK. Om du har två ISK så är det skattefritt att flytta pengar och värdepapper mellan dessa, oavsett om du har kontona på samma eller olika banker. Flyttar du däremot värdepapper från en depå till ett ISK så kommer det bli samma skatteeffekt som om du hade sålt värdepapperna på depån, det vill säga 30 % i kapitalvinstskatt.

  Tror inte att man rent lagligt får köpa och sälja av sig själv från olika konton just pga att man kan gå in och påverka kursen. Du ska nog kontakta en mäklare hos din bank som får göra flytten. Sen är det ju bara att överväga om man ska ligga kvar på depån eller flytta till ISK.

  Svara

 2. Ossy
  Sep 20, 2016 @ 12:22:33

  Ja, du kontaktar din bank som genomför en flytt från vanlig depå till ett ISK. Det blir rent skattetekniskt en försäljning men sker ej över börsen. När flytten är genomförd kan du överföra aktierna till annat institut om så önskas (från ISK till ISK).

  Svara

 3. Rickard
  Sep 21, 2016 @ 16:22:24

  Precis som ovanstående skriver. Har gjort detta själv vid två tillfällen.

  Affären får du sen deklarera som om du sålt samtliga dina aktier på stängningskursen den dagen då affären utförs. Kommer inte ihåg om detta är den dagen då man är på banken eller tre dagar senare?

  Sen har jag för mig att du även måste räkna det samma aktievärdet som en insättning på ISK. Så det kommer bli en del skatt för dig, men det tar du ju förhoppningsvis igen genom att skatten sen är lägre på ISK.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: