Kassaflödet som försvann

Helt plötsligt tog frugans föräldralön slut. Ett halvår får man i hennes företag mellanskillnaden mellan Försäkringskassans utbetalning och 85% av lönen, vilket blir en bra peng i hennes fall, även om hon inte har tagit ut en krona från FK. Anledningen till att hon inte tar någon föräldrapenning är att hon fick en massa bonus utbetalt i år, vilket gör att skatten blir skyhög även på det från FK. Bättre då att jag tar ut full ersättning nästa år istället, då jag ska vara föräldraledig.

Men just nu har vi alltså bara min lön som kommer in, plus barnbidraget. Just över 30 000 efter skatt alltså. I år har vi gjort av med ca 40 000 i månaden, så det blir till att dra åt svångremmen om vi inte ska gå back.

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Peter Bergting
  Okt 29, 2016 @ 00:12:59

  40k i månaden? Vad lägger ni så mycket pengar på?!

  Svara

 2. The Human Capitalist (@Humankapitalet)
  Okt 29, 2016 @ 17:48:30

  Jag ser fram emot att ta del av budgetuppföljningen. Jag tror att det kan vara nyttigt att tvingas dra åt svångremmen från och till för att få perspektiv på ens vardag. Därefter kan man göra ett aktivt val om det känns rätt att kliva tillbaka på den tidigare dieten så att säga.

  //Humankapitalisten

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: