Kvalitetskläder, men inte specialiserade

När man gillar de flesta sporter, som jag gör, och utövar många olika, är det lite lustigt att se hur många andra bär väldigt specialiserade kläder för just den sporten. Det är inget fel på kläderna i sig, men det blir lite fånigt om man måste ha en speciell funktionströja när man ska ut och springa, en annan när man ska cykla, och en tredje man vandrar.

Rent ekonomiskt har jag lärt mig att det oftast lönar sig att köpa kvalitet. Grejerna håller längre och det är större chans att man verkligen gillar att använda dem. Dock stör det mig oerhört om jag köpt något dyrt som jag sen inte använder särskilt ofta. Min slutsats har därför blivit att jag försöker köpa kvalitetskläder som jag kan använda inom flera olika sporter och andra områden.

Nu när jag håller på att flytta stör jag mig också på alla prylar och kläder vi har. Det är mycket svårt för mig att slänga saker. Jag vet ju att jag skulle kunna använda detta, och kanske har användning av det någon gång, även om jag inte har använt det på fem år. Men de där gamla jackorna måste försvinna nu, det går inte att flytta runt med dem ännu en gång.

Tillbaka till träningen så tycker jag att var och en ska fundera lite på hur nödvändigt det faktiskt är att ha just de rätta kläderna. Varför gick det bra att springa i bomullsbyxor på 90-talet när man nu måste ha tajts? Varför inte känna efter själv och faktiskt ha en egen tanke?

Mode är en flyktig herre, som ofta kan bemästras med hjälp av kvalitet.

När jag åker skridskor ser jag ofta äldre herrar iklädda gröna byxor och långa strumpor, parkas och en sån där fin gammal ryggsäck. Till det isdubbar med handtag i kork och en ispik i trä. Allt är kvalitetsgrejer från 50- eller 60-talet.

Så mitt ekonomiråd angående sportkläder är:
Köp kvalitet som både kan spänna över lång tid och flera sporter.

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Aron
  Nov 03, 2016 @ 17:47:18

  Flytta? Berätta lite mer kring det, har följt dig och läst inlägg sedan många år tillbaka och visst har jag på senare tid läst om förnyade lånelöften och ångest att eventuellt köpa hus på toppen. Men att du köpt ett nytt boendet?
  Vad blev det, och vad händer med det nuvarande boendet?

  Svara

  • jobbochfirma
   Nov 03, 2016 @ 17:59:21

   Hej Aron och tack för att du följer och kommenterar!

   Jag har nog skrivit om sånt lite nu och då eftersom vi letat nytt boende i drygt tre år, men nu har det faktiskt hänt, vi har köpt större!

   Det kommer nog en hel del separata inlägg om det.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: