Effektivt nyttjande av en viktig resurs

Har ni tänkt på hur ofantligt mycket en läkare tjänar? Jag känner flera och dels är ingångslönerna höga (åtminstone efter AT) men sen är karriärsmöjligheterna och intjäningsmöjligheterna mycket goda.

Inget fel med det, läkaryrket är ett av de noblare yrkena och mänskligheten klarar sig inte särskilt bra utan dem, MEN det är lätt att se att deras kompetens underutnyttjas genom att de måste hålla på med byråkrati, krångliga system och för många enklare arbetsuppgifter någon med lägre utbildning skulle klara av, kanske till och med snabbare, i och med att de då skulle vara specialiserade på det.

Detta gör även läkarna själva frustrerade. De vill hjälpa människor på ett så effektivt sätt som möjligt, vilket inte är att själv fylla i journaler eller administrera 20 olika välmenande men ineffektiva datasystem.

Jag fick höra talas om ett företag som säger sig ha lösningen, eller åtminstone tar ett steg i rätt riktning. Nu när jag har barn och en sjuklig svärmor inser jag vikten av en väl fungerande sjukvård så detta är intressant för framtiden.

Kom ihåg att ekonomisk tillväxt kommer av effektivt resursutnyttjande!

Jag har fått lite pengar för att skriva inlägget, men min åsikt har inte blivit påverkad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: