2,5 miljoner på lönekontot

Nu är äntligen lägenhetsförsäljningen slutförd och jag sitter med 2,5 miljoner på mitt vanliga lönekonto.

1,5 ska till bolånet, så att det kommer ner till 50% av värdet. Sedan ska 300 tuss sättas på sparkontot så att jag kan betala skattmasen för reavinsten. (Måste man förresten betala det på en gång eller i slutet på året? Ska googla).

Sedan är det 700 000 kvar som ska investeras på något sätt. Gäller att inte ha bråttom, och jag vill nog sprida ut lite globalt, så en hel del blir nog i fonder, vi får se. Det kommer ju in en hel del deg om någon månad igen, så någon plan måste jag skaffa.

Ja just det, jag höll på att glömma att jag måste ha en dryg miljon kontant för att kunna lösa mina optioner om ett par månader, vilket förhoppningsvis blir verklighet. Det borde givetvis gå att få lån till det men jag är glad om jag slipper strula med banken i onödan.

3 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Aktiepappa
  Mar 16, 2017 @ 12:33:34

  Ingen dålig summa att ha på lönekontot! Själv har jag sparat ett gammalt kontoutdrag när jag hade precis över en miljon på mitt bankomatkontoutdrag ;).

  Skatten som överstiger 30 000 kr ska vara inbetald senat 14 februari året efter försäljningen. (Försäljningstidpunkten utgår från kontraktsdagen och inte när du fick pengarna.) Om du inte betalar in det blir överskjutande belopp den 14 februari blir det 1,25 % i ränta på de pengarna. Du får ingen påminnelse eller något om denna inbetalning så mitt råd är att du lägger in en påminnelse i kalendern.

  Svara

 2. Aktiepappa
  Mar 16, 2017 @ 15:50:00

  30 000 kr är det belopp du får låna gratis.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: