En ny låneförhandlare

Det finns ju åtminstone två låneförmedlingsföretag redan på marknaden, vilka jag har berättat om tidigare. Men jag är för den fria marknaden och tror på att konkurrens är det bästa för konsumenten och för utvecklingen i stort, så varför inte prova på en ny aktör, nämligen Consector.

Tjänsten verkar ha funnits sedan 2014, men snart kommer de att lansera bolån, vilket är mest intressant för mig och många andra ekonomiintresserade. Kanske inte så många av mina läsare som behöver konsolidera småkrediter, antar jag.

Sajten ser i alla fall mycket bra ut och det ska bli spännande att se om de kan matcha liknande tjänster jag använt tidigare. Det är i alla fall en väldigt bra sak att man slipper ringa/mejla/besöka ett otal banker själv för att jämföra ränterabatter och villkor.

Redan nu kan man kontakta dem och anmäla intresse, vilket jag har gjort. Jag fick då ett mejlsvar innehållande de vanliga frågorna kring lånebelopp, objektets värde, inkomst o.s.v.

Vi får se var det landar. Välkommen i alla fall, Consector!

På tal om det stöter jag ofta på artiklar och uttalanden om att folk har fått så otroligt låga räntor på sina bolån. För att väga upp det lite kan jag säga att jag just nu har 1,59% med 0,10%-enheters rabatt på SBABs listränta. Det är alltså det bästa jag kan få, med en jäkla hög gemensam inkomst och duktigt med obelånade tillgångar.

I och för sig sa SBAB att jag när jag betalde ner till 50% belåningsgrad, när den förra lägenheten sålts, så kunde de erbjuda mig en bättre rabatt. De hade något specialerbjudande i julas som jag missade men de trodde skulle finnas kvar.

Ah, här hittade jag en räknare på SBAB, där man kan se vilken ränta man kan få.
1,44% ska jag tydligen få ner den till nu när jag betalat ner till 50% belåning.

Jaja, jakten på den bästa räntan fortsätter, men ska det bli riktigt bra ska vi upp i 3 miljoner investerat, samtidigt som max halva bostaden är belånad. Då kan vi vända oss till nätmäklarna, men mer om det i ett annat inlägg.

1 kommentar (+lägga till din?)

  1. Icke-prutaren
    Apr 02, 2017 @ 21:27:12

    Är du medlem i nåt Saco-förbund? Hos Danskebank kan man få 1.32% (beroende på hur stort lån man har)… Och då behöver man inte pruta på det heller. https://www.danskebank.se/sv-se/saco/Pages/saco.aspx

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: