Biltema

Tydligen går det bra för nybilsförsäljningen just nu, vilket även stämmer på begagnatmarknaden. Folk byter bilar som kalsonger tydligen, vilket stämmer även i mitt umgänge.

Min käre bror gillar ju bilar, men nu har de inte bara sportiga andrabilar, nu har de även köpt en ”ordentlig” familjebil, för ca en kvarts miljon.

Min bäste kompis fick en unge till och då är det ju obligatoriskt att uppgradera bil. Från förra dyra kombin, med lån, till en nästan ny för en kvarts miljon, också belånad.

Hade hans fru fått bestämma (helt) hade de köpt en helt ny bil, för en extra hundring…

Jag fattar bara inte. Detta är människor som har svårt att spara ens en liten kriskassa.

Min fru hade en trevlig lunch med några kollegor häromdan. Det visade sig att de var riktigt bilintresserade, vilket min fru inte är. Men efter att de förklarat sin kärlek till Audi och BMW, pratat de senaste funktionerna och tyngsta motorerna, så frågar de min fru vad vi har för bil…

Den förskräckelse som syntes i deras ögon var tydlig, och sen kom en redogörelse för hur farligt det var för henne och hennes familj att åka omkring i en 20 år gammal bil.

Själv är jag stolt över att göra saker annorlunda, och glad över att min gamla bettan rullar så billigt, även om det blir mindre än 500 mil om året.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: