Betonghäck på semestern

Jag älskar egentligen att fixa och bygga lite, i den mån jag klarar av det. Rent arbetsmässigt har det varit en fröjd att äga och pula på ett gammalt sommarhus med över 100 år på nocken. Men att försaka familjetid och den dyrbara semestern är inte optimalt, plus att det är lätt hänt att projekt man sätter igång plötsligt blir brått att avsluta, så att det som nyss var rofyllt arbete blir stressat, när semestern är på upphällningen.

Sen har vi en liten kulturkrock i vår familj. Min fru kan inte förstå varför vi svenskar är så sugna på att slava i sitt anletes svett på semestern. Att hela tiden fixa i trädgården, bygga ut, måla, renovera. Hon är mer van vid att ha en eller två veckors semester,  då man åker till Medelhavet och blir omhändertagen. Jag gillar den svenska modellen men förstår samtidigt henne, särskilt när barnen är små.

Goda råd om hur man ska gå tillväga finns det ju gott om nu för tiden. Teve, magasin, Youtube och på flera olika byggvaruhus sidor. Att en tillverkare och leverantör av material producerar eget material med råd och steganvisningar är inte lika vanligt.

Eftersom jag har bekantat mig en del med betong och puts har jag spanat in Weber, som är kungar inom det området, vilket är bredare än man tror. På deras hemsida finner man de flesta råd man kan behöva inför byggprojektet, direkt från hästens mun så att säga. Det är ju de som produktutvecklar och tillverkar som rimligen borde kunna grejerna bäst, kanske inte byggvaruhusen, så jag är glad att kunna tipsa om Weber.

Nu är ju sommarhuset ett avslutat projekt, men redan finns planer på ett nytt, inte heller det helt utan risker. Vi har fått tomtmark av föräldrarna för att bygga nytt. Mer om det en annan gång.

1 kommentar (+lägga till din?)

  1. Ekonomitankar
    Aug 24, 2017 @ 11:34:03

    Vi tycker båda om att vara hemma och fixa, är väl därför det passar oss så bra bo på en liten gård. Finns alltid något att fixa med. Gäller bara lägga upp gården så det är minimalt med MÅSTE jobb. Så vi inte blir för bundna av jobb som ska göras en viss tid.
    Vi fixar när vi vill och vädret är bra för det.

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: