Femmiljonersgränsen passerad

Vi gick strax över 5 miljoner i juliredovisningen men föll sedan tillbaka månaden efter. I och med husförsäljningen kommer vi i alla fall att stabilisera oss över 5 miljoner och kan fira det.

Precis som vid förra miljonpassagen tänkte jag fundera lite på vad som hänt mellan de två milstolparna och hur vi kan tänkas komma till nästa.

Jag förutspådde ju senast att det skulle ta 14 månader mellan 4 och 5 miljoner, men det tog 16. Vad som var avgörande var fruns och min bonus.

Nästa miljon är redan på god väg i och med husförsäljningen, vilken gav mer pengar än jag vågat hoppas. Om sen frugan får bonus i vår igen, plus att mina optioner står sig, så ska det inte mycket mer till för att vi ska nå sjätte miljonen nästa sommar. Mycket hänger i och för sig på mina aktier. Om mitt företag hackar till lite, eller om vi får en börssättning, så kommer nästa miljon att vara fjärran, men om det istället bara går hyfsat så når vi med lätthet nästa miljon 12 månader efter den förra.

Varje miljon är ett delmål, som är kul som mål men oväsentligt sett till slutmålet. Det spelar liksom ingen roll om en börssättning gör att jag når sjätte miljonen ett år senare, när det viktiga är att jag fortsätter att köpa aktier, så att jag kan leva på dess avkastning när slutmålet är nått.

 

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. AJ
  Aug 24, 2017 @ 11:48:49

  Jag skådar ett litet ryck=) har alltid hållit hyfsat jämn takt med er. Nu ligger vi dock på 4,7 milj netto. Ligger numera 80% likvid, så en liten börsnedgång hade fått in oss i matchen igen. Fortsätt skriv och inspirera tack.

  Svara

  • jobbochfirma
   Aug 24, 2017 @ 12:29:21

   Ja, rycket beror i så fall helt på försäljningen av sommarhuset, vilket var en oväntad bonus.

   Jag gillar tävling, men i detta fall kan vi tävla sida vid sida, den enes uppgång måste inte vara den andres nedgång, så heja du och heja jag!

   Om börsen dyker kommer det att se illa ut i våra rapporter, men det är ändå något jag önskar, för då hade det varit lättare att trycka in mer på börsen, för att bli rik på lång sikt. Även mina kommande personaloptioner hade blivit högeligen intressanta!

   Lycka till!

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: