Måste upp 1,2 miljoner på ett år

Jag har ju min lilla ovetenskapliga projektion av utvecklingen och måldatumet för decamiljonen, som ni kan utläsa längst ner på månadsrapporterna.

Varje gång jag har en bra månad måste jag justera ökningstakten uppåt och tvärtom, så nu när vi tagit ordentliga kliv på sistone är måldatumet närmare än någonsin. När man tittar på vad det egentligen innebär för t.ex. det kommande året blir skiten dock verklig och aningen otrolig. Vi har ju inga fler sommarhus att sälja och frugan kommer inte att få några extra bonusar likt den i våras.

För att vi ska hålla samma takt om ett år krävs det att vi är 1,2 miljoner rikare (enligt metod ett, den snabbare metoden). Och måldatumet som står just nu är bara tre år bort, vilket hade passat mig ganska väl. Men det betyder ju en dubbling av hela förmögenheten såatteeh…

Känns instinktivt lite tufft, men jag ska spela upp ett scenario så ska vi se.

Bovärdeökning: 400 000
Optionsprogram: 400 000
Fruns ordinarie bonus: 100 000
Aktieutdelning: 100 000
Lönesparande: 300 000
Summa: 1,3 miljoner

Då är alltså inte kursrörelser inräknat på de 2,7 miljonerna vi har investerade. Dessa kan ju radera ut en stor del av de ovanstående posterna, men det är ju lite svårt att uppskatta.

Ovanstående poster är också bara uppskattningar. Det är väl i princip bara lönesparandet och aktieutdelningen som kommer upp i riktigt god sannolikhet.

Men det är i alla fall lätt att se att det inte är omöjligt för den goda utvecklingen att fortsätta. Följs den utvecklingen är det 1,7 miljoner som gäller året efter.

Det är mycket press på det där åttonde underverket…

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Ekonomitankar
  Aug 23, 2017 @ 13:01:34

  Känns som ett svårt och högt mål, men räknar du värdeökning boendet så hjälper det ju till ganska bra. Ska bli intressant följa om ni klarar det!!

  Svara

  • jobbochfirma
   Aug 23, 2017 @ 23:14:09

   Ja, efter första miljonen har jag valt att räkna med ett så korrekt bostadsvärde som möjligt. Mest med anledningen att när vi checkar ut så blir det troligen ett billigare boende på landet.

   Sen är detta delmål inte superviktigt. Det är för många osäkra faktorer som jag inte kan påverka. Det viktiga är att vi fortsätter att göra rätt saker för att senare nå 10. Men det är kul att mäta längs vägen.

   Jag använder ju inga hävstångsprodukter, men hela det ekonomiska livet liknar en hävstång numera. Går boendet upp 10% är det nästan en halv miljon. Går min arbetsgivares aktie upp 20% är det en halvmiljon till våren. Får frun full bonus är det en halv miljon (före skatt).

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: