Det blir ingen bok från mig

Jag kunde tidigt se att ”Miljonär innan 30” skulle kunna sälja sin berättelse i bokform.

Hans plan är tillräckligt enkel, hans förutsättningar inte extrema (började med en ganska blygsam lön), så att varje människa skulle kunna tänka sig in i situationen att själv göra det.

Samtidigt är han så sparsam att det kryddar historien och gör det lite speciellt.

Själv skulle jag gärna skriva en bok i hur jag blev ekonomiskt fri, med det stora målet att föreläsa, vilket jag tror skulle passa mig, jag gillar att prata inför folk.

Det var ju tänkt att min historia skulle handla om att bygga ett företag på sidan av förvärvsarbete, och därigenom skapa högre inkomster och möjligheten att sluta jobba tidigare.

Nu körde jag ju mina företag in i väggen och klarade inte att kombinera det med familjelivet, så efter några år såg mina förutsättningar helt annorlunda ut.

Nu står frun för den stora inkomsten och mitt optionsprogram för framtidshoppet. Om mina drömmar slår in helt och fullt är vi väldigt fria om 3,5 år, men det är egentligen 6 år bort vårt mål ligger.

Men min historia är inte så bred längre. Det skulle vara lättare att få folk att tänka sig in i att driva en bisyssla vid sidan av en normal inkomst, än som vi har det nu, en i familjen som har en miljonlön, plus bonus, och en som går in med allt i ett optionsprogram de flesta rynkar på näsan åt.

Jag hoppas att de som har följt mig en längre tid kan uppskatta att de fått vara med på en vindlande resa, en som i och för sig har haft samma slutmål men där vägarna ändrats flera gånger. Det är ju lite så livet är.

Jobb och firma – borde kanske bli – Bonus och optioner

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. K
  Sep 08, 2017 @ 20:28:16

  Det gör vi, fortsätt med dina inlägg och inspirera oss!

  Svara

 2. Ekonomitankar
  Sep 11, 2017 @ 10:15:45

  Jag misstänker skarpt att boken bonus och optioner inte är riktigt en kioskvältare. Det är väl så att miljonären lockade läsare till bloggen med sin extrema sparsamhet.

  Svara

 3. Anonym
  Sep 15, 2017 @ 07:16:30

  Tänkvärt inlägg. Bloggosfären har svämmat över av egocentriska privatpersoner som skriver om sin ekonomi, sitt mål att bli ekonomiskt oberoende (som om det låg i närtid) och aversion mot kostnader – för det är det som förväntas. I mina ögon har det fullkomligt gått inflation i personer som vill bli ekonomiskt oberoende m.m.

  Det är ett bra mål! Men nöjet och inspirationen av att läsa en eller ett par bloggar avtar när nyhetsvärdet sinar. Alla sparar 50 procent av lönen, letar burkar under söndagsmorgonen i föreningens soprum och kokar nudlar under tjänsteresor. Det är riktigt roliga historier, absolut, men det lämnar inte utrymme för ”livets törnar”. Det är inspirerande och lärorikt att få tips om hur man kan tänka alternativ.
  Jämförelsevis har jag återkommit till den här bloggen med jämna mellanrum för den skriver om allt möjligt. Sjukdom, familjeliv, ekonomi och en del filosofiska kapitel. Den handlar inte endast om ”pengar”, vilket alla är förvånansvärt uppehållna kring.

  Man ska aldrig vara missunnsam någon som förtjänar det. Det är ingen som ifrågasätter dennes motivation, tvärtom! Däremot har det, enligt mitt förmenande, blivit fokus på pengar genom reklam, affiliateintäkter m.m. vilket förtar nöjet av att läsa en helt vanlig blogg.

  Många bloggar lever på gamla meriter 😉 Men det fina med den här bloggen är att den har självdistans. Det gillas!

  Player

  Svara

  • jobbochfirma
   Sep 16, 2017 @ 23:21:17

   Player, jag tar åt mig av det du skriver, fast utan att bli ledsen eller så. Jag är ju en av dessa egocentrerade som bara skriver om pengar.

   Jag tackar för att du skriver att det är intressant, men faktum är ju att jag bara skriver om sjukdom och familjeliv där det har med pengar att göra.

   Visst har det gått inflation i ekonomibloggandet, det fanns inte särskilt många när jag började. Men jag stör mig inte på mängden, eller att de är ganska lika. Jag är mer besviken på att så få är uthålliga.

   Jag tycker att det finns ett värde i personliga ekonomiredovisningar, även för den som skriver. Jag håller ju själv mest på för att fästa mina egna tankar och redovisningar någonstans.

   Sen är jag också skyldig till att använda sponsrade inlägg ibland. Vad kan jag säga, jag gillar pengar in…

   Ödmjuk jo, jag har låga tankar om mig själv inom flera områden och jag har gjort stora misstag i min ekonomijakt. Så länge jag gör framsteg på det stora hela orkar jag berätta om dem, men jag vet av erfarenhet att när det går utför och man är sårbar är det svårt att dela med sig av upplevelserna.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: