Status quo – hell no!

Sparandets vän är rutin. Dess svurna fiende är förändring.

Förändring, som så ofta är positivt, åtminstone för individer som vill framåt, är tyvärr svårt att kombinera med sparande. På mikronivå är sparande så mycket enklare när man har vägt alla utgifter på guldvåg och vet exakt vad man behöver från en månad till en annan. När livet tar ett språng och man flyttar, skaffar nytt jobb, barn, blir sjuk, får en ny partner eller något annat, så är det inte bara lättare att skapa ursäkter för att vara mindre sparsam, man får också alltid extra utgifter, plus att man spenderar i ovan terräng, vilket gör att man spenderar på fel saker till en början.

Just nu är frugan stressad och missnöjd med jobbet. Jag har gått från att göra 80 till 98% av allt hemarbete för att avlasta, men det räcker inte. Hon måste få till en ändring, antingen med sin position och arbetsuppgifter eller genom att byta jobb.

Jag har självklart gett mitt stöd och sagt att hon är fri att säga upp sig, och att vi kan använda lite av vår starka monetära situation till att skapa en dräglig tillvaro nu. Men hon sa själv att hon minsann inte ville släppa årets bonus…

Det är dock inte så viktigt att hon ska förlora något uns av sin hälsa. Hon har redan tjänat in den handlingsfriheten många gånger om.

Måste det bli nystart så får det bli nystart, men det hade varit trevligt att bara stanna på samma räls och tuffa på någon gång…

3 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Ekonomitankar
  Sep 26, 2017 @ 06:23:15

  Jag kan också längtar tills allt bara tuffar på. Men nu är det massa som händer som rör vår ekonomi, hästar ska säljas och andra köpas. Och då pratar vi helt plötsligt fler 100tkr in eller ut. Inte riktigt lugn och ro i ekonomin.

  Svara

  • jobbochfirma
   Sep 26, 2017 @ 09:16:41

   Så vad gör du för att förenkla det ekonomiska livet?
   Känner alltför väl till hur kostsamt det kan vara med hästar…

   Svara

   • Ekonomitankar
    Sep 28, 2017 @ 09:34:14

    Ja hästar dyra, men i övrigt bor vi billigt och odlar mycket grönsaker och har egna djur. Så våra fasta kostnader är låga.
    Däremot så är ju hästarna en rörlig post, när allt bara tuffar på så är det lugnt, sen lite skador och enorma veterinärräkningar… så upp och ner vad gäller dem, men jag har ju full koll på medelkostnaden sedan år tillbaka, och budgeten ligger högt räknat. Just nu är vi 3600 kr under månadsvis för hästarna detta år gentemot budget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: