Investering som går back?

Jag hade förmånen att få träffa en kille som förklarade lite om en investering som jag har lite svårt att förstå. Han tillhör den ganska stora grupp som är beredd att investera i en uthyrningsfastighet trots att den går back varje månad. Anledningen är givetvis att han tror att värdet kommer att fortsätta upp i framtiden.

Till saken hör att han är australiensare, boende i Sverige. Där har marknaden skenat ännu mer än här, plus att de inte har någon tidigare bostadskrasch i minnet, så de är övertygade om att de inte kommer att ha råd med ett boende om de skulle flytta tillbaka till Australien när priserna har stigit till himlen.

Man kan alltså se det som att han har köpt ett hus som en ”hedge” mot stigande huspriser. Tanken är väl inte helt dum, men det är i alla fall inte i linje med min filosofi att förlora pengar på det varje månad.

Tydligen är det jättevanligt att göra så i Australien. Känns lite som USA för finanskrisen…

Finns det någon som resonerar likadant här?

2 kommentarer (+lägga till din?)

  1. Tolliver
    Dec 04, 2011 @ 12:17:57

    Bra inlägg, bra blogg!

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: