För ett positivt kassaflöde

En stark anledning till att jag inte kommer att slå till på huset är att jag inte fick det att gå ihop i uthyrningskalkylen. Jag ville alltså ha ett, om än så litet, positivt kassaflöde för huset. Om kalkylen går ihop på det sättet är den enda belastningen att sparpengarna jag sätter in i huset inte förräntar sig.

Om jag inte får ihop en sån kalkyl måste jag räkna med värdeökningen, vilken i och för sig kan vara betydande om man renoverar ett ställe ordentligt, men med den stora renoveringskostnaden och den långa tidshorisonten är det inget som lockar just nu.

En av de saker jag verkligen tagit till mig av Robert Kiyosaki är just att skapa positiva kassaflöden. Jag vill inte ha ”investeringar” som kostar mig pengar, jag vill ha sådana som lägger pengar i min ficka.

Därför satsar jag helst väldigt försiktigt i början, för att se om det finns någon bärighet i idén, för att sedan, när kassaflödet visar sig positivt, är beredd att återinvestera vinsten och därigenom höja insatsen. Detta gäller alltså för mina två företag, jag kan inte säga att jag investerat i så mycket annat. För aktier gäller väl inte riktigt denna filosofi, även om jag gillar utdelningar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: