Officiellt fångad

Tjejen jag började hänga med i början av sommaren funkar det bra med och det känns som att vi har blivit ganska seriösa väldigt snabbt. Den här bloggen handlar bara om mitt privatliv i de avseenden det berör ekonomi, så det blir inget tjat om känslor, men mycket om ekonomiska kopplingar till att ha ett förhållande.

Vi pratar ganska mycket om ekonomi, även om hon inte är lika öppen som jag med att prata reda siffror om min egen ekonomi. Hon säger att hon är en sparare, vilket jag numera tror är en förutsättning för att det ska funka för mig. Dock vet jag att hon inte är särskilt sparsam och jag tror inte att hon har några andra tillgångar än pengarna på banken.

Hon har ett bra jobb och troligtvis en god bit högre lön än mig, men det vill hon inte säga. Hon har däremot delat med sig av förslaget på bonusprogram hon har krävt i pågående löneförhandling. Svindlande i min värld, men för en managementkonsult antar jag att det inte är nåt att höja på ögonbrynen för.

Nej, mitt beslut om att bli seriös med henne baseras inte på hennes lön eller förmögenhet, däremot är det skönt att veta att hon har förståelse om ekonomi och en kapacitet och disciplin att spara. Sånt ser jag mer som ett mognads- och personlighetsdrag jag eftertraktar hos en partner.

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Anders
  Aug 18, 2011 @ 17:44:52

  Grattis till tjejen 😉

  En fråga.. Reklamen på bloggen (neoo.se) är det ”bara” reklam eller är det din firma?

  Svara

  • jobbochfirma
   Aug 21, 2011 @ 23:22:15

   Tack Anders!
   Det är bara reklam. Det skulle vara kul att promota sina egna produkter här men jag vill hålla bloggen anonym så att jag kan skriva mer detaljerat om personliga saker som inkomst, sparande, kundrelationer, partners och så vidare.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: