Nervös fondägare

När börsen hade fallit nio dagar i rad kom min käre rumskamrat in till mig och ville veta var man kan lära sig mer om börsen och fonder. -Var hämtar du information? -Di och bloggar var mitt svar.

Han var upprörd över att en blandfond som han satt in 10 000 på hade sjunkit 7% på kort tid. Jag sa grattis och då blev han ännu mer upprörd.

Vi har pratat om börsen tidigare och han känner sig själv så pass att han vet att han inte klarar av att riskera sina pengar på något sätt. Men ändå är det smärtsamt att stå utanför när andras sparpengar ökar i värde. Vid något tillfälle antar jag att någon ”personlig bankman” lurade på honom lite blandfonder, men som tur är inte så mycket, han har nog någon hundring till på sparkontot.

Om man inte ens kan glädjas åt att ens innehav har sjunkit så mycket mindre än index ska man nog inte ha någon form av börspapper, vilket jag sa till honom och det blev vi överens om.

Jag ska nog göra en lista på dåliga ekonomiska val som han har gjort, så att man känner igen mönster och inte gör om misstagen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: