Att förlora plånboken

Alla har väl känt hur det suger till i maggropen när man inte hittar plånboken. Oftast har man bara glömt var man lagt den och den kommer tillbaka snabbt igen, men hur stor är katastrofen om den ändå är borta?

Nu har det hänt för mig. För andra gången i mitt liv är plånboken borta. Denna gång tror jag att den föll ut ur väskan och sedan blev hittad av någon mindre ärlig människa.

Hur som helst gäller det att vara beredd på att sånt kan hända och inte låta det förstöra hela veckan. Jag känner att jag kom ganska hel ur upplevelsen denna gång. Här är mina plånboksråd:

  • Ha inte mer kontanter i plånboken än du kan tappa utan att det gör ont.
  • Rensa plånboken med korta intervall (max ett par dagar för mig) från kvitton och annat viktigt eller personligt.
  • Ha koll på vilka kort du har.

Direkt när jag upptäckte att jag hade tappat den ringde jag Swedbank för att spärra mina två företagskort och mitt privata kort. De kunde också koppla mig vidare för att spärra mitt Remembercard. Därefter spärrade jag via min internetinloggning mitt Medmerakort beställde automatiskt ett nytt. Sedan var det bara körkortet och det kunde jag spärra och beställa ny blankett via Trafikverkets hemsida.

Att få det avklarat direkt gör att jag slipper gå och uppleva nåt småtraumatiskt gång på gång.

Kostnad att förlora plånboken:
Plånbokens värde, 150 (saknar dock den plånboken mycket)
Kontanter, 200 (ovanligt lite, tur det)
Nytt körkort, 150

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: