Sommarhuset är sålt

Det jag har beskrivit som ett av mina sämsta ekonomiska beslut har jag nu ställt tillrätta!

En tyngd har fallit från mina axlar nu när vi har skrivit på alla papper. Den gamla stugan är såld och jag slipper oroa mig för kommande renoveringar, vintersäkring, möss, löpande kostnader och så vidare.

Men inte nog med att vi blev av med allt sånt besvär. Vi fick dessutom mycket mer än vi kunde hoppas på, 1 250 000 kronor. I min redovisning var det värt 800 000. Vi blev alltså i ett slag några hundringar rikare och ett stort bekymmer fattigare.

Någon hundring till ska läggas på ”skatteskuld” så fort vi har fått slutbetalt. Aldrig skulle jag ha kunnat tänka mig att året skulle sluta på ca 500 000 i skatteskuld! Min fru brukar betala ca 500 000 i skatt enligt inkomstuppgifterna, plus 150 000 extra för en bonus, plus skatten på min bonus, ca 130 000, plus min skatt, ca 100 000. Totalt kan det alltså bli 1 380 000 i skatt i år, om jag har räknat rätt…

1 kommentar (+lägga till din?)

  1. Ekonomitankar
    Aug 21, 2017 @ 06:42:15

    Grattis! Vilken lättnad, och ännu bättre är såklart att ni fick tillbaka pengarna. Kände samma när båten såldes, bort med massa jobb och elände.

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: