Ökad livskvalitet?

Frossle.com

Min tjej har verkligen förstått att jag vill vara sparsam och hon har anpassat sig en aning efter min livsstil (liksom jag till hennes). Men det blir tydligare att vi började ganske långt ifrån varandra på den punkten. Hon visste knappt hur man njuter eller roar sig utan att spendera en massa pengar.

Jag har bosatt mig på ett ställe där jag kan komma ut i naturen till fots, på cykel, med skidor eller skridskor, och har alltså det som hobby. Jag har inget emot dyr sportutrustning som jag kan ha i många år, men jag ogillar att betala varje gång jag ska göra något.

Nu hittar jag mig ofta i situationer där vi ska uppleva något, resa eller handla något vi verkligen behöver. Vi handlar mat utan att titta på priset och så vidare.

Många skulle nog säga att jag har ökat min livskvalitet enormt senaste halvåret. Det har jag säkert, men jag vill tro att det är på grund av att jag har en sambo, inte för att jag spenderar mer pengar.

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. ingenkommentar
  Feb 29, 2012 @ 15:12:14

  Hej jobbochfirma! Måste bara säg att jag älskar din blogg. Har själv anlagt en sparsam attityd till pengar sedan ett halvår tillbaka och märker redan nu hur lite lycka alla teknikprylar och andra meningslösa inköp gav mig. Nu lägger jag istället pengar på god mat, kvalitetsgrejer som jag verkligen behöver (mycket till köket) och på att umgås med vänner. Ungefär 3-40% av mina inkomster går varje månad till sparande för att på sikt bli ”ekonomiskt oberoende”, eller åtminstone mindre ekonomiskt beroende. Ett av mina mål/redskap är att kunna bli egenkonsult inom IT-branschen för att på så sätt slippa alla chefer, jobba för mig själv och kunna jobba precis så mycket som jag behöver/känner för.

  Svara

  • jobbochfirma
   Feb 29, 2012 @ 16:05:10

   Tack för berömmet!
   Bra att du tar ett mer aktivt beslut på hur du spenderar pengarna, det ger mer glädje i längden.
   Att bli egen är definitivt ett bra medel för att bli oberoende. Jag önskar själv att jag hade lite mer energi att bli en expert eller en mer åtråvärd anställd. Även om mitt mål är att bli fri så är det en väldigt bra grund att stå på.

   Lycka till och berätta gärna hur det går!

   Svara

 2. Utdelningar
  Feb 29, 2012 @ 17:00:23

  Hej!
  Har också kännt att när jag blev sambo så ökade min livskvalité. Inte pga av at jag spenderar mer pengar på resor och mer uteätande på finare ställen. Livskvalitén ökar när man gör roligare saker tillsammans. Uppleva saker med andra är mycket roligare än att göra det helt själv!

  Gillar din blogg, keep up the good work!

  Svara

 3. Legendarisk
  Mar 03, 2012 @ 10:11:39

  Jag håller med. Livskavalite för mig är också att göra roliga saker med de man älskar. Och många gånger har detta varit aktiviteter som inte kostar mycket.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: