Äntligen bankflytt?

Jag har ju en fundering på att jag vill maximera mina lån innan jag slutar min anställning. Detta för att det kan vara svårt att få nya lån när jag inte har någon anställning eller är anställd i eget företag. Beroende på hur lösningarna ser ut framöver så kan jag även behöva frigöra lite kapital för investeringar.

Min nuvarande bank har godkänt utökade lån på 150′ på min lägenhet, genom att de värderar den till 1,6M och belånar 75%.

Den nya banken värderar lägenheten till 1,65M och lånar ut 85% av värdet, vilket blir 1,4M eller utökat lån på 350′.

Jag får alltså loss 200′ extra om jag byter bank! Kanske är bra att ha om våra nya planer blir verklighet, även om jag klarar mig ändå. För att ha så hög belåning och stora investeringar krävs det att mina kulor växer till sig en aning om jag ska våga…

Men i grund och botten handlar det om vilken ränta den nya och den gamla banken tänker ge mig.

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Ya
  Apr 19, 2012 @ 09:58:10

  Det går ju att förhandla ränta.

  Svara

 2. Fredde
  Apr 21, 2012 @ 09:25:11

  Trodde du redan arbetade på en bank (liksom jag) då jag känner igen aktiesparprogrammet du nämner?

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: