Kort om bolagen

Handelsbolaget
– Vi sålde bolaget som en inkråmsaffär för 200′ innan min vän och partner dog efter ett knappt års sjukdom
– Håller på att göra sista redovisningen för att avsluta firman

AB1
– All verksamhet har förts över till AB2
– Detta bolag ska läggas ner eftersom frun och jag äger AB2 till lika delar och det inte finns någon anledning att ha detta kvar

AB2
– Företaget ska finnas kvar men våra vänner tar över halva verksamheten
– Mycket av lagret har sålts av för att vara lättare att överblicka och underhålla
– Butiken har fått för lite kärlek så försäljningen har minskat väsentligt

När jag skapade bloggen var firmorna mitt stora hopp för att slå mig fri från lönearbete, vilket även växte i och med att försäljningen steg och jag också köpte en helt annan webbutik. Efter att barn kommit, frun gjort karriär och jag har bytt jobb har fokus flyttats och jag tror inte längre att det är dessa firmor som ska hjälpa mig ut ur hamsterhjulet. Med den intjäningen vi har nu finns det mycket större möjligheter på sparande och investeringssidan. Det finns heller inte mycket tid över för att skapa och utveckla något på sidan om.

Jag är inte rädd för att ångra saker och det finns mycket jag skulle ha gjort annorlunda, men mitt ekonomiska liv har utvecklats mycket väl och jag är nöjd och stolt över vad jag och min fru har åstadkommit.

Vi kommer att fortsätta ta det försiktigt tills vidare men två saker hoppas vi faktiskt på. Att börsen ska göra en totaldykning igen. 30% eller mer måste till för att jag ska börja lasta in allt vi sparar. Att huspriserna havererar. Stor risk att detta initieras samtidigt som en sjunkande börs men det tar antagligen mycket längre tid innan den bottnar, säg 35% på fyra år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: