Vill köpa mark

Vår sommarstuga ligger vackert men ändå inte, då det på den västra sidan finns ett helt igenvuxet skogsparti som ingen bryr sig om. Det gör att våra eftermiddagar och kvällar blir lite mörkare och vår utsikt blir lite tråkigare än vad som behöver vara fallet.

Nu har jag i alla fall kontaktat Lantmäteriet och fått reda på vem som äger ”skogen”. Marken måste styckas eftersom den hänger ihop med åkermark.

Enligt min fars överslag kostar det ca 40 000 att stycka av marken (vilket enligt mina efterforskningar verkar dyrt) och ca 50 000 att köpa marken. Men köpesumman hänger givetvis på hur intresserad ägaren är av att sälja till mig och om han kanske börjar snegla åt att ”förädla” denna mark själv.

Värdet på tomten för försäljning i dagsläget gissar jag skulle vara ca 200 000. Jag skulle inte göra detta för att tjäna pengar men för att köpa tomten måste kalkylen ändå bära sig, ifall vi av någon anledning ändå skulle vilja sälja (och för att jag inte vill göra dåliga affärer).

Sen kan man ju säga att huvudanledningen är att öka värdet på den befintliga fastigheten. Det vi vill är ju att röja ur och göra det mycket trevligare som helhet.

Det är långt ifrån affär ännu, men jag kan knappt bärga mig att få lära mig köra motorsåg på min egen mark 🙂

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Breaking Bucks
  Maj 17, 2015 @ 10:00:39

  Småpengar i sammanhanget. Det är bara köpa, om du får!

  Svara

 2. jobbochfirma
  Maj 17, 2015 @ 10:44:49

  Absolut, så länge inte nuvarande ägare trycker upp priset för mycket.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: