Investera skuldfri

Nu när vi är skuldfria och har pengar på banken känner åtminstone jag en större press att investera pengarna. När vi hade lånen kvar  var jag rädd för risken att förlora pengarna och ändå ha kvar lånet. Nu är jag mer rädd för att jag inte får någon avkastning på våra pengar.

Eller är det kanske tvärt om. Att det är när man har lånen kvar som man måste investera väl för att få avkastning som täcker lånekostnaderna. Annars blir ju sparpengar kontra lån ogiltigt, så att säga.

Skitsamma, nu är det i alla fall dags att börja månadsinvestera. Frågan är bara i vad… Jag är fortfarande, och mer än någonsin, generellt tveksam till svenska börsens närmaste framtid, så jag vill helst placera utomlands till största delen i närtid.

Måste dock ta mig lite tid att analysera, om än på min enkla nivå, och inte bara chansa som jag gjort mest tidigare.

Det jag ska kolla upp i första hand är:
Birkshire Hathaway – för att jag älskar Buffet och att aktien enligt utsago är lågvärderad nu
Spiltan – Ska jag ha något i svenska fonder är detta en förvaltare jag litar på
Swedbank – Bankerna verkar väldigt lönsamma och inte superdyra, men här finns det fallgropar tror jag

1 kommentar (+lägga till din?)

  1. Johan
    Jun 03, 2016 @ 22:31:02

    Finns väl jättemånga svenska bolag med global exponering av intresse? Möjligtvis något högt värderade, generellt?

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: