Ett litet lyft, men inte för ekonomin

Tänkte att jag skulle filosofera lite kring ett ämne som är svårt även utan att blanda in ekonomi, nämligen skönhetsoperationer.

För tre år sedan blev vi vänner med en grannfamilj där mannen jobbade och kvinnan var hemma med barn och sedemera sökte jobb. De levde mycket snålt och frun var väldigt påhittig i att utnyttja de ytterst skrala resurserna de hade, vilket var ca 20 000 per månad, netto.

Hon var i princip en hippie, som gick i gamla kläder, tillverkade sin egen hudkräm och kokade linser på tio olika sätt.

Men när hon efter närmare ett år av jobbsök fick sitt första jobb i Sverige avancerade hon snabbt i företaget och tjänade plötsligt riktigt bra. Inte nog med det, hon blev värvad av ett internationellt företag, vilket gör att de kan leva sin dröm i det land de vill.

Mitt i all denna omdaning och när de just fått lite andrum i ekonomin väljer denna redan orättvist vackra kvinna att skaffa bröstinplantat!

Detta går så helt emot min bild av vilka som gör såna ingrepp, så jag antar att det fått mig att tänka om lite. Dels för att jag uppfattade henne som så naturlig och jordnära, men också för att hon är så mogen, gift sen många år och med två barn. För att inte tala om att hon bara för ett litet tag sedan vände på varenda krona.

Man hoppas ju att skönhetsfix inte är en förutsättning för att lyckas i arbetslivet. Å andra sidan är utseendet ofta sammankopplat med självförtroende, vilket är en förutsättning för att lyckas. Jag kommer trots stort behov inte att fixa något i mitt utseende, även om jag har råd och och kanske egentligen borde…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: