Om vi checkade ut nu

1,1 miljoner investerat, 50 000 i årlig utdelning räcker inte på långa vägar, men med en förmögenhetsökning på en halv miljon om året finns det i alla fall en chans. Det hänger mycket på den sabla fastighetsmarknaden och hur vi väljer att positionera oss. Om vi skulle checka ut och sätta alla 4 miljoner på börsen skulle det kunna ge ca 200 000 i utdelning. Om vi skulle få för oss att hoppa på ett utlandskontrakt med fruns jobb är det inte omöjligt att vi skulle göra just det.

Men jag skulle nog inte göra det förrän vi får en ordentlig sättning på börsen. Jag är trots allt inte bekväm med att förlora upp till hälften av pengarna på pappret. Hälften av miljonen som ligger investerat nu, ja, för då skulle vi investera för resten av pengarna i rätt tid.

2 kommentarer (+lägga till din?)

  1. Johanna Larsson
    Aug 30, 2016 @ 00:29:20

    Hur kan ni ha så lite pengar när ni tjänar sådana fruktansvärt höga löner?

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: