Bonusutbetalning 1,1 miljoner

Äntligen kom utbetalningarna för både frugans och min bonus. Före skatt blev det ca 600 000 för mig och 500 000 för frun.

Jo alltså, det var bara fruns som var en ”riktig” bonus, som hon fick utan pengainsats. Min bonus är ett slags optionsprogram som jag köpte in mig i. Det gör också att skatten som dras från hennes del är 61% och från min del ”bara” 30% i och med kapitalvinstskatt.

Nu är det tyvärr slut med denna sorts bonus för min fru, men den kortsiktiga årsbonusen är fortfarande aktuell framöver. För min del kör jag helt in med mitt optionsprogram varje år framöver, men där hänger ju allt på hur aktien utvecklas.

Dessutom har min fru redan fått bonus i år, för de tre månader hon jobbade förra året, vilket blev drygt 200 000 har jag för mig. Själv ska jag få en bonus på samma belopp som jag lade ut för tre år sedan, ca 70 000.

Total bonusutbetalning i år blir alltså knappt 1,4 miljoner brutto!

Kan med visshet säga att vi aldrig kommer att få så stor bonus igen. Vi kommer att använda denna välsignelse till att skapa återkommande inkomst, från bonusaktierna vi bestämt oss för att behålla.

Kanske kommer vi aldrig att ha så stor total inkomst heller, trots föräldraledighet. Min fru kommer nämligen tjäna knappt en miljon och jag ca 380 000, vilket ger en galen totalinkomst i år, inklusive bonusar, på ca 2 750 000.

Lämna en kommentar