Så nära att synda

Jag skulle köpa bromsbelägg och dubbdäck till cykeln, för att förbereda mig inför stundande vinter, var den nu är. Jag är så stolt över mig själv att jag fortfarande cyklar, och jag tänker fortsätta cykla så länge det bara går.

Den stoltheten kanske gjorde att jag blev lite exalterad där i affären och tyckte att det nog skulle vara ett bra läge att köpa en ny cykel. En cykel för 11 000 som hade kostat 24 000. En som hade kolfiberram, hydralskivbromsar och allt som gör en lycklig…

Det finns ju inte i min värld att jag köper nåt så dyrt utan någon karensdag, så jag gick hem och funderade. Det gjorde självklart att jag ångrade mig och tänkte på hur bra mina nuvarande cyklar är och att mitt liv inte skulle bli bättre av att ha en ännu dyrare cykel att vara rädd om.

Det är så lätt att rationalisera och hitta på ursäkter på varför det är försvarbart att köpa nytt hela tiden. Men när det blir en livsstil att leva sparsamt, då kan man komma över såna galna tankar utan att det blir alltför jobbigt.

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. legendarisk
  Dec 21, 2011 @ 11:13:35

  Bra att du lyckades hålla dig när köpsuget smygde fram! HUr ser det ut med firmorna så här inför jul, mycket att göra antar jag?

  Svara

  • jobbochfirma
   Dec 21, 2011 @ 12:46:45

   Ja, det var skönt att jag lyckades hålla stången mot suget!
   Inte mycket att göra med de befintliga firmorna. Bägge är nästan helt befriade från julhandel.

   Dock har det varit en del i och med starten av två nya AB och väldigt mycket möten, prat och hjärnstormande om ett nytt jätteprojekt, men mer om det i kommande inlägg…

   Svara

 2. G
  Dec 21, 2011 @ 17:32:16

  Stor eloge till dig! Du känns bra med i ERE-tänket, är du något på de amerikanska forumen? Många där är dock på gränsen till överdrivna:).

  Svara

  • jobbochfirma
   Dec 21, 2011 @ 18:21:32

   Tack, men jag kan inte ta åt mig så mycket. Det händer allt för ofta att jag är oaktsam och lite slösaktig.

   Jag finns inte på något forum, men jag känner till Early Retirement Extreme litegrann. Jag tar gärna emot tips på de bästa forumen (om det nu heter så i plural).

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: