Frugan pajade min blogg

Bloggen gick ut på att genom jobb, företagande och sparande skapa en ordentlig förmögenhet. Det gick hyfsat snabbt uppåt, men sen träffade jag hon som blev min fru…

På två sätt har hon förstört min blogg:

1. Hon ”hjälper mig” att spendera. Jag blir tvingad att ha ett liv, köpa kvalitetsmat och resa.

2. Hon tjänar bank! Man kan inte ha en sparblogg för vanliga människor, ge tips och ställa upp som exempel och visa alla sina siffror om hon tjänar en miljon om året åt vår familj!

Till råga på det så blir sparandet ganska annorlunda om man ligger på den nivån. Det är klart mycket mer lönsamt för oss att tänka på att hon klär sig representativt och jobbar över när det behövs, istället för att stå och laga mat på kvällarna och spara pengar genom att åka till tre olika affärer och hitta extrapriser.
När hon blir erbjuden en ny tjänst pratar vi tillskott på 20 papp brutto per månad. Det är ingen som bryr sig om jag fixar en billigare bilförsäkring då…

Jag fick lite kritik i början för att jag skröt med mitt sparande och sånt, men det är först nu det verkligen borde komma. Jag tycker nästan att det är pinsamt att det rinner in så mycket pengar, och ska sanningen fram har jag helt vant mig vid tanken att det är så vi ska bli förmögna, inte genom aktier, fastigheter eller företagandet.

Bloggen dör nog snart, men lita på att vi kommer att fortsätta vår resa.

20 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Fattig
  Nov 24, 2013 @ 10:24:20

  Du har tappat det för länge sedan. Din blogg blev tråkig att läsa vid ungefär det ögonblicket du träffade din fru.
  Inget illa om det, det är så klart fantastiskt! Men lägg ner detta nu så kanske du kan behålla antingen rikedomen eller henne.

  Svara

 2. Cesar
  Nov 24, 2013 @ 10:30:52

  Det som varit intressant har varit din resa. Du fru är en annan del. Instämmer att bloggen tappat kurs sedan länge.

  Svara

 3. Kalle kr
  Nov 24, 2013 @ 12:28:27

  Ärligt talat, ni kommer inte bli förmögna bara för att ni har högre inkomst. Det är många som tjänar väldigt bra men ändå inte har någon vidare sparkapital/förmögenhet o trots bra inkomst lyckas leva på ”marginalen”. Det är givetvis mycket lättare o annorlunda än för svenssons, men det är fortfarande många val som avgör hur man kommer ut i änden. Dessutom är det inte du som tjänar pengarna, ni kanske delar hennes inkomst rakt av, grattis till d, men det händer att folk separerar eller att livet ändrar inriktning osv…

  Om det sen resulterar i någon blogg eller intressanta ämnen, är väl något av en annan fråga som du får ställa dig

  Svara

  • jobbochfirma
   Nov 24, 2013 @ 16:48:24

   Kalle kr: Sant att hög inkomst inte av sig självt innebär att man blir förmögen, men om du har följt mina senaste tre år kanske du kan hålla med om att det finns en chans till det.

   Min poäng i detta inlägg är att jag ville vara en av alla dem som motiverar till sparande och investerande. En sån som unga människor läser om och tänker: ”kan han så kan jag”. Jag känner mig stolt över mitt företagande och mitt sparande hittills, men fortsättningen verkar bli något som de flesta inte kan relatera till, vilket i sin tur istället kan få följden att det inte är någon idé att försöka bli dollarmiljonär om man inte tjänar 1,5 miljoner brutto om året.

   Lite som jag tror är problemet för bloggen ”Äga min tid”, då det paret har galet höga inkomster och sparar mer än många har som bruttoinkomst.

   Svara

 4. Lundaluppen
  Nov 24, 2013 @ 15:46:26

  Till skillnad från de andra här tycker jag bloggen fortfarande är intressant. Att det är en annan livssituation gör den bara intressant ur en annan aspekt. Som Kalle är inne på kommer det nya utmaningar med höga intäkter.

  Svara

  • jobbochfirma
   Nov 24, 2013 @ 16:57:05

   Tack Lundaluppen!

   Själva situationen skulle jag nog själv också gilla att läsa om, lite som en dokusåpa, men jag förstår kritiken att bloggposterna nog var bättre förut, när jag lade lite mer tid på det.

   En aspekt är ju att jag säkert får ännu fler hatare bland kommentarerna när inkomsterna stiger. Det är lättare att heja på en bondgrabb som sparar sina korvören och försöker driva firma, än ett par som tjänar 1,5 miljoner om året och funderar på om hemhjälpen verkligen städat i fyra timmar som hon sa 😉

   Svara

 5. Per
  Nov 24, 2013 @ 18:58:53

  Att inte någon har ställt det självklara frågan 😉

  Vad har din fru för jobb ?

  Mvh Per

  Svara

 6. Markus
  Nov 24, 2013 @ 19:50:33

  Håller med Luppen, tycker att din blogg fotfarande är intressant! Det som är intressant är själva resan! Tror att det är rätt vanligt att man hamnar i en situation där intäkterna ökar på grund av t.ex nytt jobb.
  Jag skulle gärna fortsätta läsa hur ni tänker förvalta detta och investera med dessa nya förutsättningar! Hur mycket ni klarar av att spara och vad ni sätter för nya mål!
  Hoppas du fortsätter skriva!

  Svara

 7. Player
  Nov 24, 2013 @ 20:54:09

  En av få bloggar som jag genuint tycker att det är roligt att se uppdateringar från. Därför att inläggen är osminkade och du verkar skriva så som du känner…

  Istället för att lägga ner bloggandet helt så kanske du kan byta syfte med bloggen, ´livet med min fru och hennes rikedomar´ eller vad vet jag. Lek med tanken!

  Svara

  • jobbochfirma
   Nov 25, 2013 @ 00:03:43

   Tack Player!
   Nåja, syftet med bloggen är nog detsamma, att bli ekonomiskt oberoende, och det når man inte genom enbart hög lön.
   Osminkat och detaljerat har jag sett som hörnstenarna för denna blogg men jag visste inte om någon uppskattade det.

   Svara

 8. Anna
  Nov 24, 2013 @ 21:13:07

  Tycker också din blogg fortfarande är givande att läsa. Visst, den har ändrat riktning, precis som du. Fast så är ju livet, oförutsägbart. Fortsätt blogga!

  Svara

  • jobbochfirma
   Nov 25, 2013 @ 00:07:29

   Tack Anna.
   Visst har den ändrat riktning, precis som livet kan tvinga oss göra ibland. Företagandet hade jag större planer för, men det lever ännu och hoppet finns. Att sen jag träffade min själsfrände och hon senare fick en fantastisk (i min värld) inkomst kan jag ju inte se som negativt, även om det gör att jag får mer av en stödroll i mitt eget ekonomiska liv.

   Svara

 9. uturskuldtrasket
  Nov 24, 2013 @ 22:01:15

  Jag kan bara hålla med Anna, Player, Lundaluppen, Markus!

  Tycker du gör fel i att kategorisera din blogg. Bara för att du har mer pengar att röra dig med nu betyder inte det att bloggen blir mindre intressant. Möjligtvis kan man hävda att målgruppen ändras. Men att slutta blogga vore ju att kapa bort sista delen av en deckare, vad gör man sen? Var är frukten?

  Att du har läsare, och folk som kommenterar, gott och ont är bevis för att du har en rolig och intressant blogg.

  Vi alla har olika förutsättningar, det är intressant att läsa om hur du hanterar den situationen du är i, med fru, utan fru, med barn, utan barn.

  Din fru pajade inte din blogg, din fru har bidragit mer andra infallsvinklar och kategorier på inlägg.

  Fortsätt blogga!

  //B2

  Svara

  • jobbochfirma
   Nov 25, 2013 @ 00:13:08

   Tack B2!
   Nja, deckaren lovade bara att den skulle hålla på tills första miljonen var uppnådd, och det är den inom en månad.

   Ja det där med läsare är ju på gott och ont. När man bara skriver för sitt eget höga nöjes skull kan man vara lite känslig för elaka kommentarer. Särskilt om de är välgrundade…

   Är man proffsbloggare har man ju något lite tyngre i den andra vågskålen så det är kanske lättare att fixa sånt, jag vet inte.

   Svara

 10. Fattig
  Nov 25, 2013 @ 09:21:44

  Har inte riktigt kunnat sluta läsa. Men du har verkligen gett uttrycket ”klubben för inbördes beundran” ett mer framtydligt utseende. Din blogg var bra, men sen började du att skryta väldigt mycket när du träffade din fru. Jag tycker att din resa varit grym! Men man ska sluta när man är på topp.
  Du behöver inte ta åt dig detta som negativ kritik utan istället återkopplande feedback på något du gjort bra under många år! Grattis till miljonen! Hoppas du kan förvalta din familj lika bra som din ekonomi!
  Lycka till nu!

  Svara

  • jobbochfirma
   Nov 25, 2013 @ 11:51:27

   Jag vill kunna ta din kritik till mig, men jag rannsakar mig själv och ser hur många gånger jag har skrivit om att webbutikerna inte utvecklas som de borde, hur jag berättar om att min karriär gått i stå och att mina aktieaffärer är ogenomtänkta och inte särskilt lyckade.

   Kan det vara så att du tar faktisk förmögenhetsökning som skryt? Det är just anledningen till att det behövs bloggar som berättar detaljer om privatekonomi, för att det är tabu att prata om!

   Jag tackar för återkopplingen, men kan inte låta bli att ana en underton angående familjen. I så fall är du inte den första som säger ”tänk på familjen istället för pengarna, annars kommer frun att lämna dig och barnen avsky dig”.

   Jag säger att det är troligare att man kan ta hand om sin familj om man klarar att ta hand om sin ekonomi, där finns snarare en korrelation än ett motsatsförhållande.

   Och bara så ni vet så går min familj först, förstås!

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: