Optionsrörelser på en dag

Det blir ganska spännande med den utväxling som finns i de köpoptioner jag har i företaget där jag är anställd. På en dag kan den gå upp, säg 2%.

Jag har en kalkyl som visar vad som kommer in på kontot när optionerna faller ut. Idag när aktien gått upp två procent ökar den summan med 42 000, vilket alltså är detsamma som de facto påverkar min månadsrapport och faktiska nettoförmögenhet.

Jag har ju satsat ca 160 000, men det står ingenstans i månadsrapporten. Jag kommer att få en bonus på samma belopp när optionerna mognar, men de pengarna räknas inte förrän jag har dem på kontot. I kalkylen räknas de med efter 50% skatt är draget.

Just nu är det totala värdet 425 000 kronor, om optionerna skulle vara mogna idag. Känns ganska fett, när aktiedepån totalt bara är på 300 papp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: