Hört på stan

Statistik och reda siffror är givetvis det bästa sättet att ta reda på hur ekonomin mår och hur folk klarar sina åtaganden, men jag gillar också att prata med människor och försöka luska lite i vad de har för marginaler och möjligheter.

Våra vänner här på gården ondgjorde sig länge över att de inte kunde få låna mer, så att de kunde flytta till ett större boende. De hade bara en inkomst i familjen och reste till USA två gånger om året men ändå levde de så billigt att bankens kalkyler för dem var väldigt luftigt tilltagna. Det löste sig i alla fall för dem när frun i familjen kom in på ett vikariat och sen gjorde karriär på ett par månader, så att hon nu tjänar mer än mannen. Istället ångrar mannen att de inte väntade lite på att banken kunde se deras nya inkomst och låna dem mer, så att de kunde flytta till ännu större.

Lätt att som snål ekonomibloggare döma honom men faktum är att maximal belåning är det som betalat sig de senaste 15 åren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: