Förväntad bonusutbetalning 2016

Jag får ju vänta otåligt ända till 2017 på min första bonus, men 2016 blir det stor tilldelning för min fru. Dels blir det full pott på årsbonusen, men det blir även något från ett engångsprogram som betalas ut i år. Tyvärr vet vi inte hur måluppfyllnaden var på det programmet så jag kan inte säga exakt hur mycket det är, men troligen drygt 300 000.

Årsbonusen hamnar på ca 500 000.

Totalt kommer frugan alltså att få ca 800 000 utbetalat i aktier och kontanter. 55% går givetvis bort i skatt (av aktierna är det 55% av anskaffningsvärdet) men resten blir rent sparande.

Återigen är jag näst intill mållös över det pengaregn som återfinns även halvhögt i en del organisationer, plus att jag är glad att min fru presterar så väl!

För egen del förstärks min ödmjukhet, tillsammans med min roll som “marktrupp” eller “bassupport” för varje bonus och löneförhöjning min fru får. Plus att ansvaret för budget och investeringar får en större tyngd.

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. K
  Feb 02, 2016 @ 09:09:02

  Härligt, gratulerar till er!

  Stort tack för en bra blog, har följt dig/er sedan flera år!

  Svara

  • jobbochfirma
   Feb 02, 2016 @ 23:12:09

   Tack, jag uppskattar det!

   Jo, det är ju lite mer ”vi” nu istället för ”jag”, eller rättare sagt ”hon”, i alla fall när det gäller intjäningen.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: