Avgiftsfri månad

Bland annat Valueguard kan tydligt visa att bostadsrättsköpare ser mer på avgiften i en förening än på föreningens ekonomi i stort. I vår förening hade vi ett par svettiga år ca 2008-2009, då de kände sig tvungna att höja avgiften en hel del. Efter det har det bara gått åt rätt håll och vi har en mycket solid ekonomi. De lägre räntorna vi fått efter att flera stora lån har omförhandlats har till och med gjort att vi har haft ett stort överskott och ett stort positivt kassaflöde.

Frågan blev alltså vad vi skulle göra med det. Efter att ha amorterat extra ett par gånger kunde vi inte blunda för att några i föreningen ville ha lägre avgifter. Inte nog med att de boende kan spara lite privatekonomiskt så höjer det troligen värdet samtidigt.

Jag var dock väldigt tydlig med att vi inte skulle ge en avgiftsfri månad, då det inte skulle hjälpa värderingen, bara ge lite extra pengar i folks julkassa. Alla var överens om det efter min utläggning, men vid budgetmötet, som jag inte var med på, övertygade tydligen den utomstående ekonomen de närvarande att vi skulle köra en avgiftsfri månad istället.

Vi får väl se till att alla mäklare tar med det i sina annonser framöver.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: