Spartips: hoppa över en måltid

Det är när vi gör misstag som vi tvingas göra avsteg från rutinerna och då kostar det ofta pengar. Är man en virrpanna som jag händer det ganska ofta, vilket alltså kan bli ganska dyrt.

För att uppväga detta har jag utvecklat en fallenhet för självspäkning och improvisation.

Idag glömde jag t.ex. både min lunch och min telefonladdare hemma. Lösningen fick bli att helt enkelt hoppa över lunchen och istället käka lite frukt och ta en extra maskinlatte.

Vad gäller laddaren så lyssnade jag på musik för att stänga ute störande moment när jag insåg att batterinivån var på 7%! Omgående fick jag utforska Samsungs “ultraenergisparläge”, vilket verkar funka då det tre timmar senare fortfarande ligger på 7%! Det jag får offra är alltså mitt beroende av att hela tiden lyssna på något annat än min omvärld.

1 kommentar (+lägga till din?)

 1. Piratekonomen
  Apr 19, 2016 @ 11:44:22

  Ja det är inte så farligt att gå utan lunch, som jag själv upptäckte en gång när det körde ihop sig.
  Bara komplettera upp med något bra och energirikt som mandlar och eventuellt lite russin för sötmans skull så klarar man sig bra ganska länge.

  Har också experimenterat lite med ”warrior diet”, dvs ät endast ett stort kvällsmål. Tanken är att om man hoppar över frukosten känner man inte så mycket hunger ens till lunch. Det funkar ganska OK, men ska man göra något fysiskt krävande börjar det bli kämpligt.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: